• The Last of Us, adaptat după celebrul joc din 2013, a avut toate ingredintele pentru a fi o producție de succes.
  • Partea a II-a a jocului este mult mai brutală decât prima și mai complexă din punct de vedere structural.
  • The Last of Us a fost un succes atât din punct de vedere critic, cât și din punct de vedere comercial.

The Last of Us, serialul de nouă episoade de la HBO, adaptat după celebrul joc din 2013, a avut toate ingredintele pentru a fi o producție de succes. Un buget generosal unei televiziuni de succes, celebrități carismatice în plină ascensiune a carierei, o sursă bine pus la punct, axată pe personaje. Tot ceea ce trebuia să facă era să reușească să caștige publicul, și a reușit.

The Last of Us a fost un succes atât din punct de vedere critic, cât și din punct de vedere comercial, iar numărul de telespectatori a crescut pe măsură ce seria a continuat. Săptămâna aceasta, HBO a dezvăluit că audiența medie pentru primele cinci episoade se apropie acum de 30 de milioane de telespectatori pe toate platformele. Apariția celui de-al doilea sezon, anunțată în ianuarie, a fost inevitabilă. Dar, în timp ce primul sezon a fost un succes, continuarea sa se confruntă cu dificultăți înainte de lansare.

Problemele pentru partea a II-a au început cu câteva luni înainte de lansare, când imagini din joc, obținute în urma unui hack, au ajuns online, dezvăluind toate punctele de referință ale intrigii jocului, inclusiv o răstunare de situație impresionantă. De asemenea, a fost dezvăluit faptul că un al treilea personaj a fost introdus în joc, numit Abby, conform The Independent.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Rolul lui Abby în poveste a indignat o parte din fanii jocului, provocând o reacție negativă și de respingere. Creatorii jocului au fost criticați pe rețelele de socializare pentru că ar fi capitulat în fața „wokeness”, multe persoane descriind-o în mod eronat pe Abby, o femeie cisgender musculoasă, ca fiind transsexuală. Separat, al doilea joc prezintă un personaj trans proeminent.

Craig Mazin și Neil Druckmann, creatorii serialului The Last of Us de la HBO, nu au precizat încă ce anume va presupune cel de-al doilea sezon, cu excepția faptului că acesta va adapta Partea a II-a. În interviuri, Mazin a sugerat că Partea a II-a s-ar putea întinde pe mai multe sezoane.