• Membrii USR continuă atacurile împotriva lui Florin Cîțu
  • Ministrul Transporturilor l-a numit pe premier un „zombie politic”
  • Liderul deputaților USR: „Cîțu s-a comportat ca un vătaf pe plantație”
  • Ion Cristoiu: „PNL e partidul lui nea` cutare. Nu au cum să reziste 4 ani”

Tu te aștepți să guverneze țara în pandemie. Ei continuă războiul declarațiilor. Liderul deputaților USR a spus despre premier că se comportă ca un vătaf pe plantație. În partea opusă, liderii PNL îi amenință pe miniștrii USR cu noi revocări.

Cu toate astea, PNL și USR ar putea face pace după semnarea unui protocol. Deși Coaliția merge înainte momentan, scandalul a arătat cât de instabilă e actuala majoritate.

Problemele dintre USR și PNL sunt mai complexe. Tensiunea provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu, ar fi doar o picătură într-un ocean de conflicte care vor urma.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Între cele două partide e o diferență uriașă. Atât de mare încât combinarea lor de către Klaus Iohannis într-o coaliție de guvernare a fost o greșeală, ca să nu spun o iresponsabilitate. Există o prăpastie și semnarea unei hârtii, a unui protocol, este chiar dovada prăpastiei. Dacă ei cedează, relația de putere s-a reglat în favoare PNL”, a explicat Ion Cristoiu.

Conflictul dintre PNL și USR ți-a dovedit cine are puterea în coaliție. Din cauza compromisurilor, USR-PLUS ar putea pierde capital electoral.

Întrebarea este: dacă s-au certat după mai puțin de jumătate de an, au șanse PNL și USR să guverneze împreună până în 2024?

„USR-PLUS a venit în numele unei generații mai școlite în occident, dar care nu a apucat această tradiție a lui nea` și a încercat să facă o altfel de politică. Pentru a face o altfel de politică, la modul revoluționar, în România, ai nevoie de o revoluție. Nu au nicio șansă de guvernare, poate că pâna la ieșirea din pandemie”, a mai spus Ion Cristoiu.