• Sir Sean Connery, actorul care l-a definit pe James Bond, a murit
  • Numeroasele lui premii au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur
  • Irina Margareta Nistor: Fără îndoială că va rămâne un James Bond, chiar dacă a avut tot timpul competiție cu Roger Moore

Sir Sean Connery, actorul care l-a definit pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani. Scoţianul a fost primul care a adus rolul lui Bond pe marele ecran. Cariera lui în actorie a durat zeci de ani, iar numeroasele lui premii au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur. Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără „The Hunt for Red October” şi „The Rock”. A fost considerat în mare măsură ca fiind cel mai bun actor care a jucatrolul agentului 007 în franciza de lungă durată.

Irina Margareta Nistor: „Fără îndoială că va rămâne un James Bond, chiar dacă a avut tot timpul competiție cu Roger Moore. Apoi a fost în „Highlander” și probabil că de asta ni s-a părut că va fi un nemuritor. Cred că nu o să uităm niciodată „Numele trandafirului”, pentru că era un rol total atipic pentru el față de celelalte, doar de bărbat fatal și teoretic intangibil. Știm că el a fost considerat cel mai sexy bărbat al tuturor timpurilor, cel mai grozav scoțian și chiar are o statuie la Tallin. A jucat și destul de mult teatru. A început destul de sărac. Atunci când faci turul orașului la Edinburgh, ți se arată unde venea el să pozeze nud în prima tinerețe, ca să mai câștige un ban la orele de belle arte. A avut un prieten de nădejde, pe Sir Michael Caine. Apropo, și el este Sir, deși inițial o refuzase pe Majsetatea Sa Regina Elisabeta. Până la urmă s-a răzgândit. A jucat în extrem de multe filme diferite și de aceea cred că lumea l-a privit ca pe un personaj special. Inclusiv Hitchcock a apelat la el pentru „Marnie”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.