• Camera video a soneriei a surprins momentul în care Paul Milgrom află că a câștigat premiul Nobel pentru economie.
  • Câștigătorii premiului Nobel pentru economie, care locuiesc în America, dormeau.
  • Robert Wilson a traversat strada la ora 02:00 dimineața pentru a-i da vestea vecinului și colegului său de la Universitatea Stanford, Paul Milgrom, că împreună au câștigat premiul Nobel pentru economie în 2020.

Câștigătorii premiului Nobel pentru economie dormeau când Academia Regală Suedeză de Științe a anunțat vestea, relatează The Guardian.

Paul Milgrom și Bob Wilson locuiesc în Stanford, California (cu o diferență de fus orar de 9 ore între cele două orașe).

În cele din urmă, comitetul a reușit să dea de Wilson și să îi dea frumoasa veste. Milgrom avea însă telefonul pe modul silențios și nu a auzit apelurile colegului său.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Wilson a mers în pijamale la Milgrom, la ora 02:00 dimineața, pentru a-i da vestea cea mare

Astfel, Wilson, care se întâmplă să fie vecinul lui Milgrom, a fost silit să iasă afară în pijamale, la ora 02:00 dimineața, ca să îi dea personal vestea colegului său de la Universitatea Stanford că au câștigat premiul în valoare de 1 milion de dolari.

Imaginile de pe camera de securitate a lui Milgrom au surprins momentul în care Wilson a ajuns în toiul nopții la ușa lui pentru a-i da vestea. Pe înregistrare se vede cum Wilson și soția lui, Mary, merg până la ușă.

Paul”, zice Wilson, sunând la interfon, și bătând de mai multe ori în ușă.

În final, Milgrom răspunde. „Salut!

Reacția lui Milgrom la aflarea veștii

Paul, sunt Bob Wilson. Ai câștigat premiul Nobel”, zice el, cu reținere. „[Cei de la comitetul din Stockholm] au încercat să dea de tine. Dar nu pot. Se pare că nu au numărul tău”.

Mary intervine: „Le-am dat numărul tău de telefon.”

Da, am câștigat? Oau!”, zice Milgrom. „Bine”.

O să răspunzi la telefon?”, zice Mary, și râde.

Milgrom a explicat cum s-au desfășurat lucrurile

Dormeam și soneria suna la ora două dimineața. Și apoi am răspuns la telefon – e o sonerie cu cameră video. Și am văzut fața lui Bob, care suna la ușă, zicându-mi că au încercat să mă sune și că am câștigat un premiu Nobel, ceea ce este o veste foarte, foarte bună”, a declarat Milgrom pentru Reuters.

Cei doi cercetători de la Stanford au câștigat Premiul Nobel pentru economie pentru studiile lor în teoria licitațiilor și îmbunătățirea formatelor de licitație. Milgrom a fost studentul lui Wilson în anii 1970, iar cei doi au lucrat de atunci împreună.

Într-o declarație cu privire la victorie, Academia Regală Suedeză de Științe a scris: „Ei au proiectat și noi formate de licitație pentru bunuri și servicii care sunt dificil de vândut într-un mod tradițional, cum sunt, de pildă, frecvențele radio. De descoperirile lor beneficiază vânzători, cumpărători și contribuabili din întreaga lume”.

Milgrom este al treilea dintre elevii lui Wilson care câștigă un Premiu Nobel.