• Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la vârsta de 87 de ani
  • După tragica veste, în mediul online au apărut mai multe reacții
  • TNB: Un mare profesionist al scenei și un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant!“

Ion Dichiseanu a murit, joi, la vârsta de 87 de ani. Marele actor este omagiat, în mediul online, de cei care l-au apreciat și iubit.

Colegii de la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, Dan Negru, Irina Margareta Nistor și Mircea Diaconu sunt doar câțiva dintre cei care au transmis mesaje de rămas bun marelui actor.

TNB: „Drum bun, Pierre Vaillant!“

Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. La Teatrul Național a fost prezent în distribuția spectacolului «Căruța cu paiațe» (regia Mihai Berechet), care s-a jucat între 1978 și 1990! Ne va rămâne în amintire ca un mare profesionist al scenei și un coleg minunat. Drum bun, Pierre Vaillant! Dumnezeu să-l odihnească!“, au transmis, pe Facebook, colegii lui Ion Dichiseanu, de la TNB.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Ateneul Național din Iași: „Vom rămâne profund recunoscători pentru prezența sa memorabilă“

Cu durere în suflet am primit vestea trecerii la cele veșnice a maestrului Ion Dichiseanu! Ne vom aminti cu drag momentele în care acesta a fost alături de noi în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc și vom rămâne profund recunoscători pentru prezența sa memorabilă! Transmitem sincere condoleanțe familiei și apropiaților!“, este postarea Ateneului Național din Iași, alături de câteva imagini cu Ion Dichiseanu, alături de actori precum Florin Piersic.

Dan Negru: „Prima dată când domnul Dichiseanu îmi dă ţeapă

E prima dată când domnul Dichiseanu îmi dă ţeapă! Am filmat cu domnia sa zile în şir şi niciodată n-a lipsit. In iulie urma să ne vedem ca să filmăm pentru pentru „Legendele”. Azi s-a dus… Mi-e dragă fotografia asta: Ieremia ( Sebastian Papaiani) şi Pierre Vaillant (Dichiseanu) eroii mei din Toate pânzele sus!“, a scris Dan Negru, pe Facebook, alături de o fotografie în care apare alături de Dichiseanu și Sebastian Papaiani.

CITEȘTE ȘI Cine a fost Ion Dichiseanu, cunoscut pentru rolurile din „Toate pânzele sus” sau „Burebista”

Teatrul Românesc a postat pe Facebook un video în memoria marelui actor

Irina Margareta Nistor: Am sperat că se va însănătoși

Criticul de film Irina Margareta Nistor a transmis că spera ca actorul Ion Dichiseanu să se însănătoșească. Ea menționează și câteva roluri remarcante pe care le-a jucat Ion Dichiseanu și pe care toată lumea și le va aminti cu drag.

Tot am sperat că a trecut ceva vreme și că e spre însănătoșire. Având în vedere că n-au mai fost vești în ultima vreme, am sperat că e spre bine. Din păcate, văd că… Îmi pare rău. A fost un actor cu foarte mult șarm, în primul rând, și a jucat mult și teatru, a jucat și film, fără îndoială, pentru că probabil că lumea, înainte de toate, așa și-l va aminti, și și-l va aminti din «Toate pânzele sus!», pentru că, fiind și serial, și pe marile ecrane, dar are un rol remarcabil în «Darclee», în «Porto-Franco» e iarăși foarte bine, în «Titanic vals», unde are un rol amuzant, ceea ce era mai puțin obișnuit, pentru că îi plăceau mai degrabă rolurile de june prim și de bărbat bine, cuceritor, cum spuneam. Își iubea foarte mult publicul. Acum doi ani a fost la noi, la festivalul de la Iași, Serile Filmului Românesc, alături de Florin Piersic, și publicul îl iubea mult“, a declarat Irina Margareta Nistor, la B1 TV.

Mihai Morar: „Dichi, ai fost o icoană pentru mine“

Dichi, ai fost o icoană pentru mine. Te-am simțit, la fiecare întâlnire a noastră, ca pe un suflet pereche. Îți mulțumesc pentru fiecare amintire. Și îți mulțumesc că mi-ai dat una din cele mai frumoase definiții ale rostului omului pe Pământ: «Se spune că speranța moare ultima. Dar și ea moare, până la urmă. Ceea ce nu moare, de fapt, niciodată e Dragostea.» Asta mi-ai spus într-o seară. Și nu voi uita niciodată. Mulțumesc pentru frumos, Ion Dichiseanu! Dumnezeu să te odihnească“, scrie Mihai Morar pe Facebook.

Mircea Diaconu: A fost un om să îl pui la inimă!“

Îmi pare tare rău că s-a petrecut și acest lucru. Într-adevăr, nu mai știam nimic de boala lui și într-un fel ne liniștisem, vorbesc ca percepție publică, dar iată că așa s-a petrecut, așa a fost soarta. N-avem dreptul să ne plângem, n-avem dreptul să ne supărăm, e o roată a vieții care se învârte cu noi cu tot, însă au fost – asta spun pentru cei care nu știu, noile generații – el și Cristea Avram, la vremea și la tinerețea lor, bărbați splendizi, și zic asta în țară, recunoscuți peste tot, fără discuție, ba chiar și afară, pentru că de amândoi s-au îndrăgostit niște celebrități internaționale de mare top – de el, Sarita Montiel; de Cristea Avram, Marina Vlady“, a spus Mircea Diaconu la B1 TV.

„A fost un om să îl pui la inimă! Nu era niciodată supărat. Nu l-am văzut niciodată supărat, mereu avea o vorbă bună și, în orice caz, dacă la o discuție obișnuită apărea spectatorul, pe stradă sau într-o altă împrejurare, imediat se electriza pur și simplu, avea vorbe pentru el, avea atenție pentru el, oricine ar fi fost acest spectator, acest cetățean“, a adăugat Mircea Diaconu.