• În 1978, soții Ceaușescu au vizitat UK, implicit și Palatul Buckingham
  • Regina Angliei nu a fost încântată de vizită, prin urmare a decis că este un moment foarte bun pentru a-și scoate câinii la plimbare
  • Pentru a evita complet vizita dictatorului, Regina Angliei s-a ascuns în tufiș

Regina Angliei s-a ascuns într-un tufiș în curtea Palatului Buckingham pentru a-l evita pe Nicolae Ceaușescu în timpul vizitei dictatorului român. Detaliul inedit apare într-un nou documentar despre familia regală a Marii Britanii.

Regina Angliei a fost nevoită să recurgă la tertipuri cu adevărat amuzante pentru a evita vizita lui Nicolae Ceaușescu din 1978

Dictatorul călătorea în UK pe vremea aceea, împreună cu soția sa, Elena Ceaușeșcu. Vizita oficială a fost marcantă pentru că Palatul Buckingham era vizitat pentru prima dată de un lider de stat comunist.

Povestioara amuzantă este relatată în documentarul Inside the Crowd: Secrets of the Royals de către jurnalistul Robert Hardman și fostul Ministru de Externe, Lord David Owen. Cei doi povestesc cum Reginei i-a venit ideea de a-și plimba câinii tocmai în momentul când soseau soții Ceaușescu la Palat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Afirmația Reginei a fost „Chiar nu pot să vorbesc cu ei”, conform relatărilor jurnalistului Robert Hardman.

„Așa că pentru prima și singura dată în viața ei, chiar s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-i evita pe invitați”, mai spune Hardman.

„Regina are de-a face cu fel de fel de oameni, însă soții Ceaușescu au fost prea mult pentru ea”, afirmă fostul Ministru de Externe, Lord David Owen.