Românii pot tranzita Ungaria fără restricții. Regulile sunt pentru cei care rămân pe teritoriul statului vecin

Grecia îți cere rezultatul negativ la testul Covid-19 la punctul vamal cu Bulgaria

Grecia îți cere rezultatul negativ la testul Covid-19 la punctul vamal cu Bulgaria

Ai voie să traversezi fără restricţii Ungaria, este concluzia discuţiei ministrului de Externe Bogdan Aurescu cu omologul său din Budapesta, Péter Szijjártó.

Potrivit unei informări transmise de MAE, restricţiile preconizate nu se referă la românii care tranzitează Ungaria şi nici lucrătorilor transfrontalieri.

„Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii şi se va face prin aceleaşi puncte de trecere ale frontierei şi pe aceleaşi culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei”, transmite MAE.

Precizările vin în contextul în care Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat vineri că Ungaria va reimpune, de la 1 septembrie, restricţii la frontiere, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Începând de la 1 septembrie, cetăţenii străini nu vor avea dreptul să intre în Ungaria. Cetăţenii ungari care se întorc în ţară vor trebui să stea în carantină 14 zile, dacă nu prezintă două teste negative privind coronavirusul, efectuate la un interval de 48 de ore.
În prezent, sunt aplicabile următoarele condiţii de tranzit:

Dacă intenţionezi să ajungi în Ungaria, adică să ai ca destinaţie finală acest stat, ai câteva reguli de respectat până când autorităţile informează cu privire la noile restricţii:

Exit mobile version