• Cu două luni întârziere, Festivalul de Film de la Cannes a început și ține până pe 17 iulie.
  • Cannes 2021 anunță 12 zile de evenimente cinematografice pe care nu ar trebui să le pierzi.
  • Cinci pelicule românești sunt prezentate în diferite secţiuni ale festivalului.

Cu două luni întârziere, Festivalul de Film de la Cannes a început și ține până pe 17 iulie. Cannes 2021 anunță 12 zile de evenimente cinematografice pe care nu ar trebui să le pierzi.

România are motive de mândrie la această ediţie. Cinci pelicule sunt prezentate în diferite secţiuni ale festivalului. Cea mai importantă dintre ele este „Un Certain Regard”, unde țara noastră este reprezentată de ”Le Civil”, realizat de Teodora Ana Mihai.

În secţiunea „Quinzaine de realisateurs”, Radu Muntean revine la Cannes cu filmul ”Întregalde”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tot la „Quinzaine de realisateurs”, dar la scurtmetraje, concurează Andreea Cristina Borţun cu pelicula „When Night Meets Dawn”.

În a treia secţiune paralelă de renume, „La Semaine de la Critique”, s-a înscris un nou scurtmetraj românesc, ”Interfon 15” realizat de tânărul Andrei Epure.

România nu lipseşte nici anul acesta din secţiunea Cinéfondation, cea dedicată filmelor de şcoală, realizate de studenţi de la diverse şcoli de cinema din lumea întreagă.

Carina-Gabriela Daşoveanu, studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, prezintă astfel filmul ”Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”.

Criticul de film Irina Margareta Nistor este prezentă la Cannes și îți spune care sunt șansele de reușită ale filmelor românești.

Șansele sunt mari și cred că mai ales o șansă mare o avem la Camera D’or, care este un premiu oferit pentru debut și eu zic ca Teodora Mihai acolo are mai mari șanse ea concurând la secțiunea „Un certain regard”, a spus Irina Margareta Nistor, la Aleph News.