• De Ziua Deşeurilor Electrice, vino la muzeu să reciclezi becurile
  • La Muzeul de Artă recentă (MARe) ai intrare gratuită dacă aduci două becuri arse
  • Campania durează până la finalul săptămânii

Dacă ai două becuri arse, vino la muzeu de Ziua Deşeurilor Elctrice şi a adu două becuri arse. Vei avea intrarea gratuită. Asociaţia Recolamp şi Muzeul de Artă recentă (MARe) reciclează deşeurile electrice într-o campanie care ţine de astăzi până duminică.

Vei putea lăsa becurile arse în una dintre cele două zone de colectare ColţVerde special amenajate în muzeu. În aceste zile vei putea admira la Muzeul de Artă Recentă 150 de opere de artă.

Cei care îşi doresc să continue acest demers în orice zi, nu doar de Ziua Internaţională a Deşeurilor Electrice, pot descărca aplicaţia ColţVerde, unde vor găsi harta punctelor de colectare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Începem săptămâna cu o veste bună:ColtVerde este nominalizat la World Summit Awards 2020, la categoria Smart…Publicată de Recolamp pe Luni, 12 octombrie 2020

Anul acesta avem de reciclat aproape 3.000 de tone. Suntem la peste jumătate din ţintă colectată. Trebuie să înţelegeţi că această ţintă este impusă de Uniunea Europeană şi de legislaţia în viguare. 45% din ce s-a pus pe piaţă în ultimii 3 ani”, a spus Anca Lupusavei, director de marketing Recolamp.

Gândiţi-vă că noi, ca şi ţară, avem undeva la 6 kilograme de deşeuri per persoană de colectat într-un an de zile. Jumătate din ele ajung la gropile de gunoi sau colectate neregulamentar. Asta înseamnă undeva la 50.000 de tone de deşeuri mercur, gaze cu efect de seră, care din păcate nu dispar, ele rămân acolo şi ne afectează zeci de ani”, a adăugat Anca Lupusavei.

Biletul tău de intrare la MARe/Muzeul de Artă Recentă? Două becuri arse! În perioada 14-18 octombrie, dacă s-a ars, du-l…Publicată de Recolamp pe Marţi, 13 octombrie 2020