• Scena biblică realizată din ceramică a stârnit controverse în mediul online.
  • Personajele amintesc de eroii Star Wars.
  • Vaticanul folosește în fiecare an o scenă a nașterii diferită, de obicei donată de orașe sau artiști.

Piața Sf. Petru din Vatican a găzduit de-a lungul anilor câteva scene de naștere neortodoxe, însă intrarea din acest sezon pare că a venit din spațiul cosmic.

Scena biblică futuristă, realizată din ceramică – care include un astronaut și un personaj care amintește de Darth Vader din Star Wars – a primit atât de multe recenzii teribile încât, dacă ar fi o piesă de teatru de pe Broadway, probabil s-ar fi închis în seara de deschidere.

Unii utilizatori ai rețelelor de socializare – probabil în concordanță cu starea de spirit dominantă din 2020 – l-au numit deranjant sau lipsit de relevanță. Alții au fost mai duri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

„Ce au creat în numele creștinismului sănătos, în piața din Vatican”, a scris pe Twitter A.A. Michelangelo. „… Cuvintele (sunt) inadecvate pentru această creație oribilă care trebuie să fi venit de pe planeta Zog”.

Maria, Iosif, cei trei regi și păstorii arată ca niște figuri cubice de șah, iar animalele sunt ghemuite și pătrate.

Vaticanul folosește în fiecare an o scenă a nașterii diferită, de obicei donată de orașe sau artiști.

Prezentarea modernistă din acest an, care a apărut în diferite locații, a fost realizată de studenți și profesori în Castelli, un oraș italian renumit pentru ceramică, între 1965 și 1975.

Italienii adaugă în mod tradițional un nou personaj pentru a reprezenta un eveniment curent.

Scenele nașterii pe care le-a avut Vaticanul în trecut au inclus o barcă spartă care reprezintă situația refugiaților și o persoană care vizitează un deținut într-o celulă închisorii, simbolizând caritatea. Anul trecut a fost sculptat din 720 de tone de nisip de plajă.

Astronautul reprezintă aterizările lunare de la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, conform unei descrieri pentru vizitatori.

O persoană, pe rețelele de socializare a răspuns postând o fotografie care arăta acea figură care plantează un steag Vatican pe lună. Altul l-a arătat pe Darth Vader cerând indicații către Piața Sf. Petru.

Printre cei câțiva fani ai scenei s-a numărat americanul Lino Rulli, care găzduiește „The Catholic Guy”, un program de radio săptămânal în Minnesota. „Nu știu ce iubesc mai mult: astronautul sau tipul din Star Wars Cantina. Îmi doresc foarte mult unul mic pentru casa noastră”, a scris el pe Twitter.

Pentru alții, decizia guvernului municipal de facto al orașului Vatican de a-l utiliza la sfârșitul anului 2020 a fost deosebit de deranjantă.

„Cu această pandemie globală și cu orice altceva poporul creștin, sau oricine altcineva, aștepta un semn de renaștere”, a spus Alfredo Chiarelli, 65 de ani, care vinde articole religioase în piață de 30 de ani.

„A încurcat și întristat o mulțime de oameni”, a spus el pentru Reuters.