• Industria turismului pierde 3 miliarde de euro și 100.000 de angajați.
  • Primul trimestru din 2021 se anunță cel mai negru.
  • Din cauza crizei COVID, unele industrii își vor reveni după 4-5 ani.

Și totuși, așa cum spune și șeful grupului McCann Eriksson, Bogdan Enoiu, primul trimestru din 2021 se anunță cel mai negru – toți țin banii în portofel, cei care îi mai au, desigur.
100.000 de concedieri într-o industrie sună amenințător.

România are o piață de achiziții de companii de 2 miliarde de euro. Din cauza crizei COVID, unele industrii își vor reveni după 4-5 ani, scrie raportul european al casei de avocatură CMS.

Energia, real estate și turismul mai stau la coadă pentru revenire, scrie Ziarul Financiar.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În România, industria de componente auto are cel mai mare recul – minus 8.000 de angajați. Și Oracle a renunțat la locuri de muncă, majoritatea, însă, temporare.

Media, Telecom și IT se vor vinde în continuare

Cea mai mare problemă este anunțată de șeful federației hoteliere, Călin Ile: cădere de 3 miliarde de euro și 100.000 de oameni fără muncă în turismul românesc.

„În România va fi o cădere de 3 miliarde de euro în industria turismului și 100.000 de oameni rămân fără loc de muncă”, a declarat Călin Ile, președinte Federația Industriei Hoteliere.

Ce domenii sunt cel mai ferite de impactul pandemiei pe piața de M&A (fuziuni și achiziții): media, telecom și IT sunt pe primul loc, urmate de farma. Energia, real estate-ul ori turismul vor fi la polul opus.

Top 20 de companii cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi în 2019. Yazaki, Oltchim şi Auchan sunt pe primele 3 locuri. Industria de componente auto domină clasamentul. În top este şi Oracle, care a pierdut 1.085 de angajaţi.

TOP SCADERI ANGAJAȚI 2020

  1. YAZAKI ROMANIA – 2.924 angajați
  2. AUCHAN ROMANIA – 1.450
  3. ADECCO RESURSE – 1.234
  4. ORACLE – 1.085