• Premierul Ludovic Orban anunță trecerea de la starea de alertă la starea de alertă maximă
  • Hotărârea de Guvern trebuie să fie aprobată de Parlament, apoi publicată în Monitorul Oficial
  • Noile sancțiuni au rolul de proteja sănătatea oamenilor


Vineri, 15 mai 2020, am ieșit din starea de urgență și am intrat în starea de alertă. Pe, 18 mai, premierul Ludovic Orban a declarat, odată cu adoptarea HG, faptul că de la starea de alertă standard trecem la starea de „alertă maximă”.

Formularea plastică prin care premierul Ludovic Orban anunță tranziția de la o stare la alta subliniază faptul că vor exista o serie de schimbări, atât în comportamentul oamenilor, cât și în sancțiunile ce se vor aplica de acum înainte.

Dacă știm deja că trebuie să purtăm mască în spațiile publice închise, iar părăsirea localității se face pe bază de declarație, sancțiunile încă nu au fost clarificate. Rolul Hotărârii de Guvern emise azi este de a ne oferi o imagine clară asupra acestora.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Totuși, înainte ca sancțiunile să fie publicate, Hotărârea de Guvern trebuie să fie aprobată de Parlament, iar ulterior publicată în Monitorul Oficial.

„Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm starea de alertă instituită. Ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la starea de alertă maximă. Legea ne conferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a declarat azi premierul Ludovic Orban.

Sursa foto: Alexandru Dobre, Mediafax Foto