• Arnold Schwarzenegger atrage atenţia guvernelor că ar trebui să investească bani în energie curată, nu combustibili fosili
  • Fostul guvernator al Californiei spune că schimbarea climatică e adevărata pandemie
  • Summitul Mondial Austriac pentru Climă e la a patra ediţie

Arnold Schwarzenegger a transmis un mesaj puternic astăzi la Summitul pentru Climă de la Viena. „Adevărata pandemie e reprezentată de schimbarea climatică și de poluare. S-au răspândit în toată lumea și nu au vaccin”, spune Arnold.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, care depinde de cărbune, au convenit recent să elimine treptat utilizarea cărbunelui pentru electricitate, din cauza emisiilor mari de dioxid de carbon.

Schwarzenegger a părăsit funcţia de guvernator al Californiei în 2011, dar şi-a dedicat timp cauzelor ce vizează mediul.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Arnold Schwarzenegger: „Te gândeşti că milioane de oameni au murit, ucişi de coronavirus. Dar poluarea şi schimbarea climatică ucid 7 milioane de oameni, anual.(…) Când auzi că guvernul intenţionează să cheltuiască bani de stimulare pentru salvarea combustibililor fosili, trebuie să ne întrebăm: dacă investitorii nu susţin acele companii în declin, de ce ar trebui contribuabilii? Guvernul trebuie să-şi dea seama că nu investeşti în trecut.”