Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi cerut decretarea doliului național”

Presedintele Klaus Iohannis si scriitoarea Ileana Vulpescu discuta la Palatul Cotroceni. Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri la vârsta de 89 de ani. Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri la vârsta de 89 de ani.
  • Dramaturgul și prozatorul Radu F. Alexandru a scris miercuri pe Facebook despre moartea Ilenei Vulpescu.
  • Radu F. Alexandru: „A plecat dintre noi ilustra romancieră (<persoană care scrie romane>) care a fost Ileana Culpescu. Niciun rând, niciun cuvânt în media”.

Scriitoarea Ileana Vulpescu a încetat din viață miercuri, 12 mai 2021, la vârsta de 89 de ani.

„La despărțirea de o mare scriitoare… A plecat dintre noi ilustra romancieră (<persoană care scrie romane>) care a fost Ileana Culpescu. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârșit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă și s-ar fi cerut decretarea doliului național. România!…”, a scris Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în București, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversației”.

Ea a colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975), a scris proză și teatru și a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă.