• Pe fondul manifestațiilor BLM din America, activiștii și jurnaliștii au propus o nouă schimbare pentru țară.
  • Aceștia vor să schimbe imnul Americii, „Star Spangled Banner” al lui Francis Scott Key cu „Imagine” al lui John Lenon.
  • Francis Scott Key a apărat drepturile celor care dețineau sclavi și era de părere că afro-americanii ar trebui să se întoarcă de unde au venit.

Manifestanții BLM, activiștii, dar și jurnaliștii consideră că imnul Americii ar trebui să fie schimbat, mai ales în contextul protestelor actuale, relatează Daily Mail.

Istoricul Daniel E. Walker și scriitorul Kevin Powell susțin această schimbare radicală. Powell propune ca imnul Americii să fie melodia lui John Lenon, „Image”, care ar fi mult mai potrivită.

„Este cel mai frumos cântec despre unitate, despre culturile de toate felurile care conviețuiesc, despre toți oameni care pot fi împreună”, a descris Kevin Powell cântecul lui Lenon.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Istoricul Daniel E. Walker a declarat că omul de 53 de ani din el s-a gândit că nu poate schimba lucruri care există deja de atâția ani.

„Dar apoi au apărut acești tineri care au spus că America trebuie să trăiască după principii adevărate.

„Așa că, sunt de partea celor care cred că trebuie să reconsiderăm imnul Americii. Pentru că este despre sclavie și supremația albilor din America, iar noi nu facem decât să continuăm să acționăm astfel încât oamenii de culoare din America se simt lezați”, a adăugat Daniel E. Walker.

Părerile din social-media nu au încetat să apară după această veste.