• De vineri mergi iar în sălile de cinema
  • Vești proaste pentru îndrăgostiți: nu vor putea sta unul lângă altul
  • Popcorn și suc, doar la unele cinematografe

Știu că îți era dor să mergi la cinema. De vineri poți reveni în sală să urmărești filmele tale preferate, după mai bine de șase luni de pauză. Și mai am o veste bună, blockbusterul verii, TENET, apare în sfârșit pe marile ecrane și la noi. Avem și noi o premieră românească săptămâna viitoare: apare documentarul My Home, premiat la Sundance.

Unde putem să vedem filmele

Vineri cinematografele Cinema City, Hollywood Multiplex și Movieplex, din mall-uri adică, se deschid. Cinema Elvira Popescu se va deschide din 14 septembrie iar Cineplexx, cinematograful din mall-ul din Băneasa, din 15 septembrie. Capacitatea sălilor este redusă la jumătate – asta înseamnă că într-o sală cum e Elvira Popescu, de exemplu, pot intra cel mult 90 de spectatori pe proiecție.

Ce reguli avem de respectat în sală

Trebuie să porți mască pe toată durata proiecției, dar și în spațiile comune. La intrare vei fi triat, iar dacă nu accepți sau dacă prezinți simptome nu mai ai voie să intri.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Trebuie să păstrezi și distanțarea. Adică va fi un loc liber între persoane. Excepție fac adulții care sunt însoțiti de cel mult 2 minori sub 12 ani – doar ei pot sta pe scaune alăturate.

Rămâne și întrebarea: cu sau fără popcorn și suc? Unii zic că fără, cum ar fi Elvira Popescu, alții chiar oferă popcorn gratuit, cu fiecare bilet cumpărat.

Cinema City deschide peste 230 de săli în toată țara pe 11 septembrie

Cinema City România își redeschide vineri, 11 septembrie, toate cinematografele din întreaga țară – 26 de multiplexuri, cu un total de 237 de săli, în 19 oraşe. Poți consulta lista completă a măsurilor de siguranță pe www.cinemacity.ro.

Ce filme putem vedea

Biletele pentru prima săptămână cinematografică au fost puse deja în vânzare. Astfel, cinefilii își pot lua deja bilet online la premiera filmului-eveniment, After we collided/După ce ne-am certat, sau pot alege mult așteptatul TENET, supranumit “filmul care poate salva cinematografia”, în avanpremieră din 16 și 17 septembrie.

Tot în prima săptămână, puteti vedea blockbusterul Bloodshot, Bad Boys for Life, thrillerul The Invisible Man, animaţia Sonic The Hedgehog sau Dolittle, dar și filmul românesc Urma, debut regizoral al actorului Dorian Boguță, cu Mădălina Ghenea în rol principal.

Din 18 septembrie, Universul Marvel se extinde cu The New Mutants/Noii Mutanţi, în timp ce Military Wives/Soții de militari, cu Kristin Scott Thomas spune povestea unui grup de femei rămase acasă, partenerii lor fiind detașați pe frontul de lupta din Afganistan.

Din 25 septembrie, o poți vedea în acțiune pe Mulan, celebra eroină Disney. Pentru iubitorii de comedii este War with Grandpa/Un tataie de coșmar, ce îl are cap de afiș pe Robert De Niro. Iar luna octombrie ne-o aduce înapoi pe Femeia Fantastică în Wonder Woman 1984, dar și misterul clasic al Agathei Christie, într-o nouă ecranizare Death on The Nile/Moarte pe Nil, a lui Kenneth Branagh.