• Regimul comunsit a demolat mai multe lăcașuri de cult cu o istorie veche.
  • Biserica Albă Postăvari, Izvorul Tămăduirii și Cotroceni sunt doar câteva dintre monumetele care acum au rămas doar o amintire.
  • În locul lor au fost ridicate magazine și blocuri.

Asăzi se împlinesc 34 de ani de când regimul comunist demola biserica Doamna Oltea din Bucuresti. În locul lor au apărut fie magazine, fie blocuri. Istoricul Răzvan Theodorescu urmărește subiectul ăsta de ani și ani.

Parohia Sfânta Oltea este doar una dintre zecile de biserci dărâmate în regimul comunist, însă, din fericire, după ani și ani de trudă s-a reconstruit totuși un alt lacaș de cult aici.

Da, a fost reconstruită după Revoluție. Dar sunt o mulțime de lăcașuri de cult care odată puse la pământ, pământ au rămas. De exemplu, lăcașe precum Biserica Albă Postăvari, Izvorul Tămăduirii și Cotroceni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Toate cu secole de istorie în spate, toate dărâmate în ’84 de Ceaușescu.

Istoricul Răzvan Theodorescu urmărește subiectul ăsta de ani și ani. Și ar vrea să vadă o schimbare. Dar până atunci nu îi rămâne decât să spună povestea mai departe.

Cutremurul din martie 1977 a fost un motiv „bun” pentru Ceaușescu să remodeleze întreg Bucureștiul și a gandit un centru civic.

Bucureștiul care avea niște monumenete de mare mărime. Care avea Văcareștiul ca cea mai impozantă constrcuție din secolul 18 din sud estul european, care avea Biserica Pantelimon care era o capodoperă, care avea alte și alte monumente a rămas văduvite de ele.”, a explicat Răzvan Theodorescu.