• Orașul Sevilla a fost eliberat de sub ocupația arabă în 1248.
  • Localnicii comemorează evenimentul prin procesiuni religioase.
  • Reconquista s-a încheiat în 1492 cu cucerirea Granadei.

Spaniolii nu-și uită trecutul și nici eroii. După 775 de ani, locuitorii Sevilliei comemorează recucerirea orașului andaluz și au scos pe stradă sabia regelui care a pus capăt dominației arabe.

Andaluzia este un tărâm magic din toate privințele. Este una dintre cele mai mari regiuni spaniole si oamenii de acolo au demonstrat mereu o religiozitate puternica, alimentata de istorie si de legendele din epoca Reconquistei.

În aceste zile Sevilla sărbătorește cei 775 de ani de la recucerire cu tradiționala procesiune a sabiei lui San Fernando și a relicvei lui San Clemente. Au fost arătate in jurul catedralei sabia regelui Ferndinand al III-lea, numită Lobera si reclivele sfantului Clement.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Evenimentele vor culmina în această sâmbătă, 25 noiembrie, cu extraordinara procesiune a imaginilor lui San Fernando și Fecioarei, care va face un tur prin împrejurimile Catedralei și la care participa o sută de reprezentații, printre care frățiile din capitala Sevilla și Dos Hermanas, ordinele militare și parohiile, alături de diverse autorități civile și religioase.

Pe 23 noiembrie 1248, trupele regelui Ferdinand al III-lea au intrat în Isbiliya islamică, punând capăt a peste 500 de ani de dominație musulmană și începutul unei noi perioade în oraș, prin restabilirea cultului creștin.

Reconquista este perioada din istoria Peninsulei Iberice de aproximativ 780 de ani dintre cucerirea omeiadă a Hispaniei în 711 și căderea regatului nasrid de la Granada în 1492 în mâinile regatelor creștine în expansiune: această cucerire completă a Granada marchează sfârșitul perioada.

Citește și