• Westwood era cunoscută nu numai pentru creațiile sale inspirate din punk rock, ci și pentru activismul său în domeniul climei.
  • Westwood, alături de alți designeri de top, printre care Stella McCartney, a făcut, de asemenea, presiuni asupra guvernului britanic pentru a interzice vânzarea cu amănuntul a blănurilor.
  • În urma morții sale, au apărut omagii sincere din partea colegilor și admiratorilor lui Westwood din întreaga lume a modei.

Lumea modei a adus un omagiu lui Vivienne Westwood, după ce aceasta a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 81 de ani. Westwood a murit liniștită, înconjurată de familia ei” în Clapham, în sudul Londrei, au declarat reprezentanții ei. Ea a continuat să facă lucrurile pe care le iubea, inclusiv să creeze, să lucreze la cartea sa și să facă artă până în ultimul moment”, au adăugat ei.

Apreciată drept regina incontestabilă a modei britanice”, Westwood era cunoscută nu numai pentru creațiile sale inspirate din punk rock, ci și pentru activismul său în domeniul climei. În 2015, ea a condus un tanc până la locuința premierului de atunci, David Cameron, din Oxfordshire, pentru a protesta împotriva fracturării. Fiind vegetariană, Westwood, alături de alți designeri de top, printre care Stella McCartney, a făcut, de asemenea, presiuni asupra guvernului britanic pentru a interzice vânzarea cu amănuntul a blănurilor.

În urma morții sale, au apărut omagii sincere din partea colegilor și admiratorilor lui Westwood din întreaga lume a modei. Creatoarea de modă Victoria Beckham a declarat într-o poveste de pe Instagram: Sunt atât de tristă să aflu de moartea legendarului designer și activist Dame Vivienne Westwood.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Marc Jacobs a scris: Inima frântă. Tu ai făcut-o prima. Întotdeauna. Un stil incredibil cu o substanță strălucitoare și semnificativă. Continui să învăț din cuvintele tale și, toate creațiile tale extraordinare. Îmi voi aminti mereu noaptea în care ne-am legat din cauza iubirii noastre comune pentru Yves Saint Laurent. Niciodată nu ai eșuat să surprinzi și să șochezi. Sunt recunoscătoare pentru momentele pe care am avut ocazia să le împărtășesc cu tine și cu Andreas. Odihnește-te în pace, dragă Vivienne, deși, cumva, pace pare a fi un cuvânt greșit de folosit.”