• Simona Babjaková,  fotografă de evenimente în Bratislava, a fost cea care a dat start-ul acestei mișcări pro-Artă
  • Românii de pe Facebook s-au alăturat inițiativei ei
  • Scopul este salvarea domeniului cultural, atât de afectat de pandemie

Arta tot muncă e – asta susține Simona Babjaková,  fotografă de evenimente în Bratislava. Crede în artiști, și îndeamnă lumea să îi susțină. Românii de pe Facebook s-au alăturat inițiativei ei, și și-au schimbat poza de profil cu frame-ul special, „Art Is Work”.

Și ca să fim români până la capăt, am și preluat frame-ul. Un critic de teatru și de dans de la noi a făcut varianta în limba româna a inițiativei de pe rețeaua socială: „Cultura este muncă. #susținecultura”, scrie pe rama autohtonă.

Inițiativele au luat naștere ca răspuns la reacția întârziată a autorităților în ceea ce privește salvarea domeniului cultural, peste care pandemia a tras cortina. Teatre și săli de spectacol din toată lumea riscă să fie închise definitiv și mii de actori ar putea rămâne fără locuri de muncă dacă guvernele nu se implică rapid în salvarea lor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Regizorul Bogdan Budeș a scris pe Facebook: „Mi se pare trist că e nevoie de o campanie a banderolelor care să precizeze — „Cultura este muncă” sau „Arta este muncă”. Faptul în sine, de vreme ce s-a produs în mod natural, este însă o reacție la indiferența unor autorități care par că se trag direct din cei care urlau în anii ‘90 „Noi muncim, nu gîndim”. Da, indiferența față de cultură și artă este o rămășiță a mentalității comuniste.”