• Luni au fost înregistrate 142.224 de noi cazuri COVID-19 în Marea Britanie.
  • Cei care nu au simptome COVID, dar au un test rapid pozitiv, nu vor mai face PCR.
  • Zilnic, Marea Britanie are capacitatea de 800.000 de teste de laborator.

Testele COVID PCR nu mai sunt necesare pentru cazurile asimptomatice în Anglia. Persoanele fără simptome COVID nu mai au nevoie de un test PCR pentru a confirma un test rapid pozitiv. Schimbarea reflectă prevalența ridicată a coronavirusului în comunitate și acuratețea testelor rapide, a precizat Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA).

În urma creșterii numărului de cazuri de Omicron, mulți dintre cei cu teste rapide pozitive au avut dificultăți în a rezerva un test PCR. Marea Britanie are o capacitate de peste 800.000 de teste de laborator zilnice, dar s-a apropiat de limită în luna decembrie.

Pe data de 23 decembrie au fost efectuate 622.948 de teste PCR, iar pe 28 decembrie, cifra a fost de 630.768, arată cifrele guvernamentale. Cererea a crescut și mai mult în prima săptămână din 2022, ajungând la 698.502 teste PCR pe 6 ianuarie și la 613.496 duminică, 9 ianuarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Se speră că această schimbare va îmbunătăți accesul la testele PCR pentru persoanele cu simptome și pentru personalul medical, de transport și alți lucrători cheie cărora li se cere să facă teste în mod regulat. Cei care au unul dintre cele trei simptome principale ale COVID – temperatură ridicată, tuse și continuă și pierderea sau modificarea simțului mirosului sau gustului – trebuie să facă în continuare un test PCR, a precizat guvernul. Luni a început testarea zilnică a 100.000 de lucrători critici din industrii precum prelucrarea alimentelor, transporturi și forțele de frontieră.

Cazurile de COVID-19 raportate în Marea Britanie au atins marțea trecută un maxim de 218.724 de cazuri, dar apoi au scăzut, cele mai recente date indicând 142.224 de noi infecții luni.