• Celebrul studio american, Warner Bros a anunțat joi că va pune la dispoziție toate filmele sale din 2021, în cinematografe și în serviciul de streaming HBO Max începând cu aceeași zi, ca răspuns la pandemia de coronavirus.
  • Este o decizie fără precedent pentru a dezvolta un model hibrid între proiecții cinematografice și streaming.
  • Strategia va fi în vigoare un an.

Filmele, printre care se așteaptă să fie „Godzilla vs. Kong” și „Mortal Kombat”, vor fi disponibile pe HBO Max timp de o lună începând cu aceeași zi în care debutează în cinematografe, a declarat studioul într-un comunicat citat de Reuters.

Alte filme viitoare afectate ar fi „Suicide Squad”, o nouă variantă „Dune” dar și noul film „The Matrix 4”.

Reprezentanții companiei Warner Bros au declarat că strategia va fi în vigoare timp de un an și este un răspuns la provocările unice puse de pandemia COVID-19, care a forțat multe cinematografe să rămână închise.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

„Nimeni nu vrea filme pe marele ecran mai mult decât noi”, a spus Ann Sarnoff, președinte și CEO al WarnerMedia Studios și Networks Group.

Inițiativa companiei vine ca o soluție la faptul că majoritatea cinematografelor din SUA vor funcționa probabil la capacitate redusă pe tot parcursul anului 2021.

„Acest model de difuzare hibridă ne permite să ne sprijinim cel mai bine cinematografia, partenerii de creație și filmele în general pe parcursul anului 2021”, a declarat Toby Emmerich, președinte, Warner Bros. Pictures Group. „Avem o listă fantastică, amplă, de titluri realizate de cineaști talentați și vizionari anul viitor și suntem încântați să putem prezenta aceste filme în fața publicului din întreaga lume. Și, ca întotdeauna, vom susține toate lansările noastre cu campanii de marketing inovatoare pentru debuturile lor cinematografice, evidențiind în același timp această oportunitate unică de a ne vedea filmele acasă și prin HBO Max. ”, a adăugat acesta.