• Pandemia a făcut ca oamenii spă revină la obiceiul cititului
  • BBC a realizat un top al celor mai bune cărți ale anului 2020
  • Pe primul loc se află cartea „A Promised Land”, a lui Barrack Obama

A fost un an destul de bun pentru carte. Pandemia ne-a făcut să ne mai întoarcem ochii către citit. BBC a făcut un top al celor mai bune cărți ale anului 2020 și e un mix interesant de povești despre rasă și identitate, memorii și distopii science fiction.

Poate cea mai așteptată carte a anului este autobiografia lui Barack Obama, „A Promised Land”. Care a și fost lansată recent. Sunt memoriile fostului președinte american din perioada începutului de carieră ca politician, până la Casa Albă. E o carte scrisă cu eleganță, care-ți oferă posibilitatea să vezi lumea prin ochii celui mai puternic om al planetei.

Nici nu e de mirare că s-au vândut deja peste 1,7 milioane de exemplare în prima săptămână de la lansare.Cartea conține și un playlist, cu piesele preferate ale lui Brarack Obama.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pentru pasionații de memorii, ana dintre recomandări ar fi Cartea lui David Sedaris, „The Best of Me”. E un fel de jurnal despre cariera sa de scriitor, scris cu mult umor, de multe ori cu autoironie. Despre David, Time Out New York a scris că e cel mai amuzant om în viață.

O altă carte foarte așteptată de pasionații de science fiction a fost „Ready Player Two”, a lui Ernast Cline. E continuarea volumului „Ready Player One”, transformat în blockbuster de Steven Spielberg.

Pasionații de muzică vor găsi povești interesante despre David Bowie, Annie Lennox sau Boy George în cartea lui Dylan Jones – „Sweet Dreams”.

Sau pentru cei cărora le place Margaret Atwood, ceva inedit: o colecție de poeme numită „Dearly”. Pentru că înainte să devină o romancieră de succes, Margaret a fost poetă.