• Ziua Morților e o sărbătoare importantă în Mexic
  • Tradițiile și spectacolele au fost adaptate pandemiei
  • Numărul morților de COVID din Mexic a trecut de 83.000

Mexic este deseori asociat cu o explozie de culoare. Așa este și Ziua Morților, sărbătoare națională, plină de tradiții.

Anul acesta, activitățile culturale au fost adaptate la situația pandemică. Conform tradiției hispanice, „La Llorona” sau „Femeia care plânge” reprezintă fantoma unei femei ce își caută copiii pierduți.

Actrița principală din piesă, Nayeli Cortes, a explicat legătura dintre mesajul piesei și situația actuală. Zeci de femei din Mexic mor, în fiecare zi, victime ale violenței. De altfel, în toată America Latină, violența de gen a crescut de la izbucnirea virusului.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nayeli Cortes, actriță principală: ,,Anul acesta am început să vedem protestatari în stradă pentru femeile dispărute. Apoi a venit pandemia. De aceea avem sloganul „Dor de un adio”, pentru că noi toți avem nevoie să spunem „adio” celor pe care îi iubim”

Luis Alberto Infante Castillo, actor: Ideea e de a aduce „La Llorona” mai aproape de evenimentele curente. La Llorona se rescrie în fiecare an, pe baza unor fapte istorice sau situații din viața de zi cu zi a Mexicului. Anul acesta, suntem în pandemie, deci construim pe baza acestei situații.

Peste 83.000 de mexicani au murit din cauza COVID-19.