• Aceștia spun că oamenii trebuie să reacționeze pentru a preveni schimbările climatice în viitor.
  • David Macmillan spune că știința este o resursă principală în acest proces.

Trei laureați ai premiului Nobel trag un semnal de alarmă în privința schimbările climatice. Aceștia au participat la o conferință de presă și au vorbit despre problema schimbărilor climatice. Klaus Haselman, câștigătorul premiului Nobel pentru chimie, încearcă să rămână optimist și crede în noua generație.

„Cred că cea mai mare preocupare a noastră este că oamenii nu realizează că avem o problemă climatică în acest moment. Trebuie să reacționăm pentru a preveni schimbările climatice majore în viitor. Sunt mult mai optimist decât eram, poate, acum 20 sau 30 de ani, că tinerii vor reuși să facă opinia publică să conștientizeze schimbărilor climatice”, spune acesta.

Un alt laureat al premiului Nobel pentru chimie, David Macmillan, consideră că schimbările vor avea un impact major asupra societății, însă este de părere că știința este una dintre resursele importante în acest proces.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Când vorbesc cu copiii mei, ei văd schimbările climatice ca fiind cea mai mare problemă cu care ne confruntăm și, desigur, sunt o mulțime de lucruri care vin odată cu ea. Este, în mod clar, un lucru foarte interdisciplinar în care toți oamenii de știință trebuie să se unească pentru a-și da seama care va fi modalitatea prin care vom muta societatea în direcția corectă. Sunt de acord că aceasta este un fel de problemă generală”, spune David Macmillan.