• La microschooling copilul tău învaţă, prin practică, domeniile care îl interesează
  • Microschooling-ul te costă 1.500 de lei/lună, iar o educatoare la domiciliu, 3.500 de lei net pe lună
  • Familiile prietene îşi grupează copiii şi angajează educatoare pentru homeschooling

Orban, Anisie și Tătaru nu au o soluție clară despre cum va începe școala pe 14 septembrie. Dar ceea ce nu reuşeşte statul să facă, se străduiesc părinţii să rezolve.

Microschooling-ul este tot mai căutat, iar homeschooling-ul în grup este deja un fenomen.

Ana este mamă şi directoare de centru educaţional.A vrut să pună pasiunile fetiţelor ei pe primul loc şi a început să caute alte metode de învăţare, suplimentar față de de programa şcolilor de stat.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Ana Vecerdea, părinte şi director de centru educaţional: Se învaţă în grup restrâns şi prin experimentare. S-a renuţat la predarea aceea frontală, eu îţi spun, tu înveţi, repeţi, fără să mai fii implicat ca şi copil. Dacă ne referim la o grupă de 6 copii, noi am estimat costuri la 1.000 – 1.500 de lei pe lună pentru tot ce înseamnă proiecte, excursii.

Cristina Toloi, coordonator microschooling: Lucrăm în mini echipe de studiu. Lucrăm în fiecare dimineaţă circa 3 ore. În aceste 3 ore integrăm şi o activitate practică. O ieşire la muzeu, la magazinul de artă.

Agenţiile de babysitting sunt şi ele din ce în ce mai solicitate pentru a căuta, nu bone, ci educatoare la domiciliu.

Antoaneta Istrate, manager agenţie babysitting: Oferta pentru o doamnă învăţătoare, care ar trebui să aibă un program de 8 ore, nu de 4 ore, este undeva între 3.000 – 3.500 de lei pentru 3 sau 4 copii.