• Secretarul Apărării SUA, Mark Esper nu a fost de acord cu decizia lui Donald Trump de a implica forțele armate în protestele din SUA, așa că Trump a vrut să-l concedieze.
  • Esper a declarat că aceasta este o decizie de ultimă instanță, iar SUA nu se află în acel punct.
  • Mark Esper își pregătise și el demisia, pe fondul acestor diferențe de percepție, însă până acum nu s-a produs nicio schimbare în funcția lui.

Secretarul Apărării SUA, Mark Esper, era pe aproape de a fi concediat de Donald Trump, după ce Esper a afirmat că nu este de acord cu scoaterea trupelor militare în stradă, în contextul protestelor.

O viziune diferită de a lui l-a supărat pe Trump, așa că a vrut ca Esper să nu mai fie la conducerea Apărării.

Oficialii spun că Trump a fost foarte supărat că Esper nu a rezonat cu decizia lui, iar mai apoi s-a consultat cu echipa dacă să-l dea sau nu afară pe Esper. După mai multe sfaturi primite din partea consultanților, Donald Trump a renunțat la concedierea lui Mark Esper.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Esper era conștient că decizia lui nu se va alinia la dorința lui Donald Trump, așa că s-a pregătit cu o demisie. Mark Esper este frustrat că există diferențe de percepție asupra serviciului militar.

„Utilizarea forțelor militare pentru aplicarea legii ar trebui să fie abia decizia din ultimă instanță. Și doar în cele mai urgente situații. Noi nu ne aflăm într-o astfel de situație acum”, a spus Mark Esper miercurea trecută.