• Veniturile din turism vor scădea în întreaga lume cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza COVID-19
  • Statele Unite urmează să piardă cel mai mult, potrivit raportului „COVID-19 și turismul” publicat de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD).
  • Raportul UNCTAD acoperă 65 de țări și regiuni individuale.

Raportul prezintă trei scenarii pentru industrie, cu măsuri de blocare care durează 4 luni, 8 luni și 12 luni. În aceste scenarii, veniturile ar scădea cu 1.170 miliarde dolari, 2.220 miliarde dolari și, respectiv, 3.300 miliarde de dolari, sau între 1,5-4,2 la sută din produsul intern brut (PIB) mondial.

Studiul nu a spus care scenariu este cel mai probabil, dar un oficial UNCTAD a spus că scenariul de mijloc „poate fi unul realist”.

„Turismul internațional a fost aproape total suspendat, iar turismul intern a fost redus de restricțiile impuse în multe țări. Deși unele destinații au început să se deschidă lent, mulți se tem de călătoriile internaționale sau nu își pot permite, din cauza crizei economice”, se arată în raport.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Statele Unite suportă cele mai mari pierderi în toate cele trei scenarii, cu o scădere de 187 miliarde dolari în scenariul optimist, urmate de China cu 105 miliarde de dolari. Thailanda și Franța pierd, de asemenea, 47 de miliarde de dolari fiecare. Pierderea Statelor Unite în scenariul pesimist este de 538 miliarde dolari, sau trei la sută din PIB.