• „Este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației”, a spus Salvatore Garau despre sculptura sa.
  • Sculputura „invizibilă” s-a vândut cu suma de 15.000 de euro.
  • Sculptura nu există fizic, susține artistul, dar „este în mintea creatorului”.

În urmă cu o lună, artistul italian Salvatore Garau a reușit să-și vândă sculptura „invizibilă” cu suma de 15.000 de euro, în urma unei licitații. Sculptura nu există fizic, susține artistul, dar „este în mintea creatorului”. „Este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației”, a spus Salvatore Garau despre sculptura sa, potrivit The Independent.

„Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie și, chiar dacă îl golim și nu mai rămâne nimic, conform principiului incertitudinii Heisenberg, că nimic nu are o greutate. Prin urmare, are energie condensată și transformată în particule, adică în noi”, a declarat el pentru presa de presă spaniolă Diario AS, despre piesa sa de artă intitulată Lo Sono (n. trad. – Eu sunt).

Lo Sono a ieșit la vânzare în luna mai la casa de licitații italiană Art-Rite. Estimarea de pre-vânzare a evaluat piesa între 6.000-9.000 de euro, potrivit AS, dar ofertanții concurenți au ridicat prețul la 15.000 de euro.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Feriticul cumpărător a plecat acasă cu un certificat de autenticitate și un set de instrucțiuni: lucrarea trebuie expusă într-o casă.

„Este o lucrare care îți cere să activezi puterea imaginației, o putere pe care o are oricine, chiar și cei care nu cred că o au”, a spus artistul italian.