- Un câine robot chinezesc, Go2 Pro, debutează într-o piesă off-Broadway, aducând tehnologia A.I. pe scenă.
- Deși este un robot de 1100 de dolari, capabil să execute trucuri și să interacționeze cu oamenii, ridică întrebări despre impactul Inteligenței Artificiale asupra relațiilor tradiționale cu animalele.
- Expertul A.I., Alexandru Goga, avertizează despre posibilele riscuri de securitate, având în vedere capacitățile de monitorizare ale acestor roboți.
Un câine robot chinezesc face istorie pe scena teatrală din SUA. Go2 Pro debutează în piesa off-Broadway „The Robot, the Spy and Love of A.I.”, aducând o combinație inedită de tehnologie avansată și spectacol live. Robotul interacționează cu actorii, execută mișcări complexe și oferă o perspectivă comică asupra relației dintre oameni și Inteligența Artificială. Publicul are ocazia să vadă cum robotica pătrunde într-un domeniu artistic tradițional, oferind o experiență teatrală unică și inovatoare.
Advertisment
Ce viitor are teatrul în era A.I.
„Chinezii au făcut-o din nou! De data aceasta, au creat un cățel robot cu Inteligență Artificială, la un preț foarte accesibil de doar 1100 de dolari. Acest roboțel nu doar că face trucurile tradiționale ale unui patruped, dar poate să vă aducă și o conservă de suc din frigider sau să interacționeze cu tine printr-o voce umană.
Deși nu cred că va înlocui niciodată cel mai bun prieten al omului, acest cățel, care și joacă roluri pe scenă, având vocea unui actor faimos, ridică niște întrebări serioase despre cum se schimbă lumea în era Inteligenței Artificiale.
Recomandări
Este prima dată când un robot patruped debutează într-o piesă de teatru, aducând o notă de satiră comică în toată povestea. Evident, piesa este o comedie, nu este din Broadway, dar ridică toate întrebările serioase despre intențiile Chinei de a schimba viziunea asupra patrupedelor. În urmă cu câțiva, chinezii încă consumau carne de câine, iar acum căutați să integreze ideea că câți tradiționali pot fi înlocuiți de roboți patrupezi.
Poate cea mai mare temere legată de acești roboți sub formă de animaluțe este că ar putea deveni spioni în casele noastre. Ei sunt echipați cu camere lidar, ceea ce le permite să determine dimensiunile casei tale, să știe unde au fost activați, unde au fost dezactivați, unde au fost puși la încărcat și la ce rețea Wi-Fi s-au conectat. Pot colecta o cantitate imensă de informații despre stăpânii lor, ceea ce ridică semne serioase de întrebare dacă ar trebui să nu grăbim să nu luăm un câine sub formă de roboțel”, a declarat Alexandru Goga, expert A.I.
Citește și
- Europenii vor continua să susțină Ucraina, chiar dacă sunt divizați. Care sunt concluziile Summit-ului de urgență de la Paris
- Rusia și SUA se întâlnesc în Arabia Saudită. Discuțiile de azi vor da tonul războiului din Ucraina
- Importurile de LNG ale Europei scad, dar investițiile în infrastructură continuă