Un dirijor austriac a murit după ce s-a prăbușit pe scenă la Munchen

FOTO: Hepta
  • Dirijorul austriac Stefan Soltész a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert la München.
  • Soltész a murit vineri seara ,,după ce s-a prăbuşit în timp ce dirija opera «Femeia tăcută» de Richard Strauss la Teatrul Naţional” din München, sediul Operei de Stat Bavareze.
  • Nu au fost disponibile imediat detalii privind cauza morţii maestrului.

Dirijorul austriac Stefan Soltész a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert la München, potrivit The New York Times.

,,Cu consternare şi profundă tristeţe Opera de Stat Bavareză trebuie să anunţe decesul lui Stefan Soltész„, a indicat instituţia într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Soltész a murit vineri seara ,,după ce s-a prăbuşit în timp ce dirija opera «Femeia tăcută» de Richard Strauss la Teatrul Naţional” din München, sediul Operei de Stat Bavareze.

Nu au fost disponibile imediat detalii privind cauza morţii maestrului.

Directorul general al Operei de Stat Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat într-un tweet „profund întristat” de moartea dirijorului, în vârstă de 73 de ani. „Pierdem un dirijor talentat”, a adăugat acesta.

În lunga sa carieră, maestrul austriac de origine ungară a dirijat în operele din Viena, Graz, Hamburg şi Berlin.

A fost director muzical la Staatstheater Braunschweig din 1988 până în 1993 şi dirijor al Operei Flamande din Antwerpen şi Gent din 1992 până în 1997.

Stefan Soltész a debutat pe scena Operei de Stat Bavareze în 1995.