Un restaurator și un rapper vor redeschide fostele cafenele Starbucks în Rusia

FOTO - Hepta
  • Un restaurator și un binecunoscut rapper rus urmează să redeschidă joi lanțul de cafenele din Rusia deținut anterior de Starbucks.
  • Lanțul va fi redenumit Stars Coffee.
  • Starbucks a refuzat să comenteze asemănarea dintre logo și nume.

Un restaurator și un binecunoscut rapper rus urmează să redeschidă joi lanțul de cafenele din Rusia deținut anterior de Starbucks, cea mai recentă rebranduire a unei mari companii occidentale în urma unui exod fără precedent ale marilor corporații, scrie Reuters.

Potrivit fațadei unui magazin din centrul Moscovei, văzută de Reuters, și a feed-ului de Instagram al rapperului și coproprietarului Timati, lanțul va fi redenumit Stars Coffee, cu un nou logo care prezintă în continuare imaginea unei femei cu o stea deasupra capului.

FOTO – Instagram

Noul logo al cafenelei din Moscova era acoeprit cu un plastic miercuri seară, în timp ce Timati și coproprietarul, restauratorul Anton Pinskiy, se pregăteau să prezinte joi prima cafenea cu noul brand.

Starbucks a refuzat să comenteze asemănarea dintre logo și nume, dar a făcut referire la o declarație anterioară în care a spus că societatea a luat decizia de a se retrage.

La sfârșitul lunii mai, Starbucks, cu sediul în Seattle, care a contribuit la popularizarea cafelei la pachet într-o societate care în mod tradițional iubește ceaiul, a declarat că se retrage din Rusia după aproape 15 ani.

Starbucks avea 130 de magazine în Rusia, operate de către Alshaya Group, deținătorul licenței sale, și avea aproape 2.000 de angajați.