• Scheletul Trinity este alcătuit din material osos provenit de la trei specimene de T-Rex.
  • Acestea au fost excavate între 2008 și 2013 din formațiunile Hell Creek și Lance Creek din Montana și Wyoming, în Statele Unite, se arată în catalogul licitației.
  • Trinity este unul dintre cele mai spectaculoase schelete de T-Rex existente, o fosilă bine conservată și restaurată în mod strălucit”, a precizat casa de licitații.

Un schelet de Tyrannosaurus-Rex datând de acum 67 de milioane de ani va fi scos la licitație în Elveția luna viitoare, marcând prima vânzare de acest fel din Europa, a anunțat sâmbătă casa de licitații. Scheletul supranumit Trinity va fi scos la licitație la Zurich pe 18 aprilie, a declarat casa de licitații Koller.

Înălțându-se la 3,9 metri în aer, Trinity a fost evaluat la o valoare cuprinsă între șase și opt milioane de franci elvețieni, potrivit catalogului de licitație. Christian Link, responsabil cu suvenirurile de istorie naturală la Koller, a declarat pentru AFP că el crede că aceasta este o estimare foarte mică”. Trinity este unul dintre cele mai spectaculoase schelete de T-Rex existente, o fosilă bine conservată și restaurată în mod strălucit”, a precizat casa de licitații.

Vânzarea ar marca prima dată în Europa și doar a treia oară în lume (când) un schelet de dinozaur T-Rex întreg de o calitate excepțională va fi oferit la licitație”. Koller a amintit un studiu din 2021 publicat în revista științifică Nature care indica faptul că doar 32 de schelete de T-Rex adulți – unul dintre cei mai mari prădători terestre care au pășit vreodată pe Pământ – au fost găsite în întreaga lume.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Scheletul Trinity este alcătuit din material osos provenit de la trei specimene de T-Rex. Acestea au fost excavate între 2008 și 2013 din formațiunile Hell Creek și Lance Creek din Montana și Wyoming, în Statele Unite, se arată în catalogul licitației.

Cele două situri sunt cunoscute pentru descoperirile altor două schelete importante de T-Rex care au fost scoase la licitație: Sue a fost scos la licitație în 1997 pentru 8,4 milioane de dolari, iar Stan, care a luat recordul mondial de preț de 31,8 milioane de dolari la Christie’s, în 2020.

Anul trecut, Christie’s a retras un alt schelet de T-Rex – de asemenea, excavat din Montana – cu câteva zile înainte de a fi scos la licitație la Hong Kong, după ce, se pare, au fost ridicate îndoieli cu privire la anumite părți ale scheletului.

Link a declarat că Koller a avut intenția de a fi deschis și transparent cu privire la originea oaselor care alcătuiesc Trinity. Puțin peste jumătate din materialul osos din schelet provine de la cele trei specimene de Tyrannosaurus, a spus el.

Între timp, craniul lui Trinity este incredibil de bine conservat” și provine de la un singur specimen de T-Rex, potrivit lui Koller. Scheletul a fost furnizat de o persoană privată” și a fost transportat cu avionul în nouă lăzi mari în Elveția, pentru reasamblare, a precizat Link.