• Untold și Electric Castle nu vor mai avea loc anul acesta
  • Organizatorii caută soluții pentru a-i mulțumi pe cei care și-au cumpărat deja bilete
  • Guvernul va putea permite organizarea de evenimente cu număr limitat de 400 de persoane

Update:

Organizatorii Electric Castle și Untold clarifică informațiile prezente în presă azi: „Nu, organizatorii Electric Castle și Untold nu au cerut anularea festivalurilor. ”

Aceștia mai spun și că: „Organizatorii Electric Castle și Untold au cerut claritate și să știe dacă pot să-și organizeze sau nu evenimentele. Iar daca pot să le organizeze, în ce conditii. Sunt niște lămuriri pe care le cerem din luna martie, timp în care am încercat să le explicăm autorităților că industria noastră nu poate funcționa din 30 în 30 de zile. Lămuririle respective ajută întreaga industrie de evenimente din Romania, nu doar pe EC sau Untold.”

Cele mai îndrăgite festivaluri din România care animă verile petrecăreților sunt Untold şi Electric Castel. Pandemia de Coronavirus care a pus stăpânire pe tot gobul dă peste cap și planurile românilor atunci când vine vorba de distracție.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

„Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente cu participare de peste 1000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor.”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Deși oamenii s-au obișnuit deja cu gândul că distracția nu mai este o opțiune vara aceasta, totuși ei își doresc să primească banii înapoi pentru biletele pe care le-au cumpărat. Însă acest lucru pare că nu este posibil.

Returnarea banilor nu este infirmată încă de către organizatori, însă ministrul Culturii declară că cei care au cumpărat deja bilete pentru Untold sau Electric Castle nu vor primi banii înapoi, ci se vor căuta soluții pentru a-i împăca pe aceștia.

„Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizează posibilitatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural”, a mai spus ministrul.

În cursul zilei de azi a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii artelor teatrale la Palatul Victoria. În urma discuţiilor, Guvernul ar putea permite organizarea unor spectacole în aer liber, limitând numărul de participanţi la 400 de persoane.