• În România, 17% dintre business-urile româneşti sunt deţinute de femei
  • Unul din trei manageri din România este femeie, conform Ziarului Financiar
  • Mihaela Bîtu conduce ING Bank, Mioara Poescu este șefa Idea Bank
  • Orange e condusă de moldoveanca Liudmila Climoc

Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, 8 Martie, toate te duc cu gândul la ce cadou ai putea să-i oferi unei femei. Femeile de success de astăzi își fac singure marile cadouri: conduc mii de angajați și coordonează bugete de miliarde de euro.

Unul din trei manageri din România este femei, scrie Ziarul Financiar. Printre ele și afaceri cu venituri de peste un miliard de euro pe an: moldoveanca Liudmila Climoc la Orange, frantuzoaica Murielle Lourioux la Vodafone, Christina Verchere la OMV Petrom, sau Camelia Ene la Mol. Cu funcții de CEO în România sunt Mihaela Bîtu la ING Bank și Mioara Popescu la Idea Bank.

Si mari institutii ale lumii sunt conduse de femei. Sefa Uniuniunii Europene este – Ursula von der Leyen. La FMI șefă e bulgăroaica Kristalina Georgieva, iar sefa Băncii Centrale Europene e Christine Lagarde

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Comunismul a pus foarte mult accent pe faptul că toată lumea trebuie să muncească. Din practica mea cu femei la nivel de conducere, ele spun: să vorbească faptele pentru mine, nu vorbele. De multe ori, eroii sunt cei care ştiu să se vândă”, spune Mădălina Bălan, managing partner Hard Consulting.