Venezuela a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare orchestră din lume

Venezuela - Orquestra El sistema Foto: Arhivă Facebook
  • Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.
  • Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.
  • Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela – cunoscut sub numele de „El Sistema” – a stabilit un nou record de cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunţat sâmbătă guvernul ţării.

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Condiţiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-şi împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor.

„El Sistema” numără aproximativ 350.000 de copii şi tineri printre rândurile sale, care cântă într-o reţea de 180 de orchestre.