• Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.
  • Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.
  • Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Sistemul naţional de Orchestre şi Coruri de tineret şi copii din Venezuela – cunoscut sub numele de „El Sistema” – a stabilit un nou record de cea mai mare orchestră din lume, cu 8.573 de muzicieni care cântă împreună, a anunţat sâmbătă guvernul ţării.

Ministrul venezuelean al Informaţiilor, Freddy Nanez, şi ambasadorul rus la Caracas, Serghei Melik-Bagdasarov, i-au felicitat sâmbătă pe muzicieni într-o alocuţiune difuzată de televiziunea de stat, scrie Reuters.

Muzicienii venezueleni au interpretat Marşul Slav de Piotr Ilici Ceaikovski timp de peste cinci minute.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Recordul anterior era deţinut de o orchestră de 8.097 de muzicieni care au cântat împreună în Sankt Petersburg, Rusia.

Condiţiile cer ca muzicienii să cânte simultan, fără ca oamenii să facă schimb de instrumente sau să-şi împrumute instrumentele altora.

Guinness nu a răspuns deocamdată solicitărilor.

„El Sistema” numără aproximativ 350.000 de copii şi tineri printre rândurile sale, care cântă într-o reţea de 180 de orchestre.