• Un vizitator al Muzeului Luvru a aruncat cu o prăjitură înspre celebra capodoperă a lui Leonardo da Vinci.
  • Autorul a fost un bărbat deghizat în bătrână care a sărit dintr-un scaun cu rotile.
  • Muzeul nu a făcut comentarii legate de incident.

Un vizitator al Muzeului Luvru a aruncat cu o prăjitură înspre celebra pictură Mona Lisa” după ce a încercat să spargă geamul care o protejează, într-o aparentă manevră publicitară legată de climă, anunţă Reuters.

Autorul a fost un bărbat deghizat în bătrână care a sărit dintr-un scaun cu rotile.

Poate că e doar o nebunie…„, a postat autorul unei înregistrări video de după incident, în care se vede un angajat al Luvrului curăţând sticla.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Muzeul nu a făcut comentarii legate de incident.

SURSĂ FOTO: TWITTER

Un alt videoclip postat pe reţelele de socializare arată acelaşi angajat care termină de curăţat geamul în timp ce un alt îngrijitor îndepărtează un scaun cu rotile din faţa capodoperei lui Leonardo da Vinci.

Gândeşte-te la pământ, oamenii distrug pământul„, a spus atacatorul, într-o altă postare video care îl arată cum este scos din galeria pariziană cu scaunul cu rotile, ceea ce indică faptul că incidentul a avut probabil un motiv ecologist.

De-a lungul timpului au avut loc mai multe încercări de a distruge, fura sau de a folosi creația pentru a crește gradul de conștientizare privind diverse cauze umanitare.

Un bărbat a aruncat cu acid sulfuric în pictură, în anii 50, afectând opera, iar un student bolivian a aruncat cu o piatră spre ea.

Cu o altă ocazie, în 1974, o femeie și-a pulverizat vopsea roșie pe scaunul cu rotile în timp ce se afla la o expoziție din Tokyo, exprimându-și nemulțumirea față de lipsa rampelor de acces pentru persoane cu handicap.

În vara anului 2009, un turist rus a aruncat cu o cană de ceai spre pictură. Lucrarea lui Leonardo da Vinci a fost furată în urmă cu peste un secol, în 1911 și a fost găsită după aproape trei ani.