• În ultimii 11 ani, Rai 1 organizează un concurs pentru a găsi „Satul Satului”.
  • Peccioli este plin de infrastructuri pe care nu le poți vedea nicăieri altundeva.
  • Să te plimbi pe străduțele din sat este ca și cum ai face o călătorie în jurul lumii.

În ultimii 11 ani, postul de televiziune de stat din Italia, Rai, a organizat un concurs care are ca scop creșterea vizibilității orașelor italiene mici, dar captivante, care, în alte circumstanțe, ar putea trece neobservate. Câștigătorul concursului din acest an este mult mai mult decât un simplu loc frumos.

Acest câștigător din acest an îmbină trecutul medieval cu o scenă dată contemporană, dar și cu niște roboți rătăcitori. Se numește Peccioli și este situat chiar în afara cunoscutului oraș, Pisa. Este cocoțat în vârful unui deal Toscan și înconjurat de podgorii, câmpuri de grâu și plantații de măslini.

Orașul nu are mai mult de 5.000 de locuitori, însă, el datează din perioada medievală. Statul în sine este un labrinit de clădiri vechi din cărămidă, străduțe și alei înguste, situate sub clopotnița înaltă din secolul al 17-lea.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Unul dintre cele mai impresionante locuri din sat, „Palazzo Senza Tempo” („Palatul Fără Timp”) a devenit un exemplu perfect al acestui echilibru între trecut și prezent, iar transformarea orașului într-un oraș medieval necunoscut, într-unul cunoscut pentru amestecul său de artă modernă și istorie a avut loc prin utlizarea gunoaielor din toate punctele de vedere. Spre exemplu, străzile medievale pitorești sunt înconjurate de instalații de artă care atrag atenția, iar unul dintre cele mai îndrăgite exemple sunt Uriașii din Peccioli – sculpturi umane uriașe realizate care par să iasă din peisajul din jurul lor.

Dincolo de arta sa atrăgătoare, Peccioli găzduiește, de asemenea, o varietate de noi inițiative tehnologice care contribuie la eforturile de sustenabilitate. De exemplu, în centrul clocalității este oferit car sharing gratuit pentru toată lumea. Există doi roboți, unul dintre ei colectează deșeurile de la case și un alt robot face cumpărăturile pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, din oraș. Este ca în science-fiction.

Cu toate acestea, Peccioli continuă să privească spre viitor. Concluzionând, acest mic sat Toscan va continua să își păstreze trecutul, în timp ce se îndreaptă spre viitor.

Citește și