• Vila Aurora din capitala Italiei, Roma, care găzduiește singura pictură murală de Caravaggio, este scoasă la licitație marți, cu un preț de pornire de 471 de milioane de euro (394 de milioane de lire sterline).
  • Vila Aurora se află în centrul unei dispute de moștenire între actualul său ocupant, Prințesa Rita Boncompagni Ludovisi, născută în Texas, și fiii ei vitregi.
  • Pictura murală a lui Caravaggio îi înfățișează pe Jupiter, Neptun și Pluto.

Vila Aurora se află în centrul unei bătălii legale între actualul său ocupant, Prințesa Rita Boncompagni Ludovisi, născută în Texas, și fiii ei vitregi.

Vila, care avea un preț de pornire de 471 de milioane de euro (394 de milioane de lire sterline), era de așteptat să devină cea mai scumpă proprietate vândută vreodată, dar nu a atras oferte.

O altă încercare de a-l vinde este așteptată în aprilie, prețul redus cu 20%.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Punctul culminant al numeroaselor comori ale vilei cu șase etaje este pictura artistului Michelangelo Merisi din secolele al XVI-lea și al XVII-lea, mai cunoscut sub numele de Caravaggio, conform BBC News.

Pictura în ulei, care conține nuditate, îi înfățișează pe zeii Jupiter, Neptun și Pluto, cu lumea în centru și marcați de semne zodiacale. Se spune că artistul i-a pictat pe zei să semene cu el însuși.

Aceasta este singura pictură murală din lume a lui Caravaggio care a supraviețuit. Ea însăși este estimată la o valoare de 310 de milioane de euro (259 de milioane de lire sterline). 

Aceasta a fost pictată în 1597, după ce primul proprietar al vilei a comandat-o pentru camera sa de alchimie.

Iubitorii de artă cer ca guvernul italian să intervină pentru a cumpăra vila, astfel încât numeroasele sale comori să poată fi puse la dispoziție pentru vizionare publică. Peste 38.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer intervenția statului.

Legea italiană oferă statului opțiunea de a cumpăra proprietatea, dar numai după ce a avut loc licitația și pentru același preț.

Oricine ar fi eventualul cumpărător, ei vor prelua o gamă amețitoare de obiecte istorice, inclusiv scrisori scrise de Maria Antoaneta și o statuie a lui Michelangelo din grădină.

Listarea pentru licitație arată clar că cine va fi cumpărătorul, acesta va fi responsabil pentru reparații de aproximativ 11 milioane de euro (9,2 milioane de lire sterline).

Prințesa Rita

Bătălia juridică pentru proprietatea vilei a început după moartea, în 2018, a prințului Nicolo Ludovisi Boncompagni, care era capul familiei care deține Villa Aurora de generații.

Disputa este între a treia sa soție, Rita Boncompagni Ludovisi, și cei trei fii ai săi din prima căsătorie.

Prințesa Rita spune că testamentul răposatului ei soț îi dă dreptul de a locui în Vila Aurora pentru tot restul vieții și că, dacă va fi vândut, veniturile ar fi împărțite între ea și fiii ei vitregi.

Cu toate acestea, nu s-a putut ajunge la un acord între părți și o instanță a decis că ar trebui organizată o licitație. Prințesa spune că și-ar dori ca vila să fie deținută de stat.

Prințesa Rita, născută în Texas ca Rita Carpenter, a dus o viață interesantă. A lucrat ca actor și jurnalist în SUA, înainte de a se muta în afacerile imobiliare. 

Ea a fost implicată în vânzarea clădirii General Motors din New York către Donald Trump în 1998.

După ce s-a căsătorit cu Prințul Nicolo și s-a mutat în Italia, ea și-a dedicat viața restaurării Vilei Aurora, care se afla într-o stare de paragină când a văzut-o pentru prima dată în 2003, spune ea.