- Pe data de 20 martie este sărbătorită Ziua Internațională a Fericirii.
- Fericirea poate fi la un pahar de vin la ceas de seară, partida de fotbal cu băieții, o carte citită în liniște într-o zi oarecare.
- Fericirea se traduce, chimic, printr-un nivel ridicat de serotonină.
Astăzi este Ziua Intenațională a Fericirii. Oprește-te o clipă din ce faci și dă-ți voie să zâmbești. Găsește motivul care îți face inima să tresară de bucurie. Mihaela alege să facă asta în fiecare zi. Este atât de îndrăgostită de muzică, încât s-a apucat de canto. Merge săptămânal la ore.
„Îmi dă atât energie cât și putere de orice, nu știu, dacă sunt tristă imediat ascult o muzică veselă și îmi schimb starea gândurile, mai ales când vin la canto uit de tot. Eu văd fericirea și prin muzică și prin iubire, prin liniște, cea mai mare fericire i-o aduce scena”, a spus Mihaela Ghiță.
Înainte de pandemie, cânta la petreceri, iar bucuria pe care o regăsea în public se transfera instant la ea. Acum, a rămas doar cu lecțiile de canto și elevii ei.
„Copiii mei sunt fericirea mea, deci ei sunt tot ce am mai bun acum. Am 50 de copii, toți sunt sufletul meu, numai starea aia de bine cu care mă trezesc în fieacre zi și multumesc lui Dumneazeu că m-am trezit că e mare lucru să te trezești sănătos și să știi că ai oameni lângă tine zilnic”, a transmis Cristina Bondoc, profesoară de canto.
Pentru tine, fericirea poate fi un pahar de vin la ceas de seară, partida clasică de fotbal cu băieții, o carte citită în liniște sau o zi oarecare. Ana este instructoare de yoga și, după traininguri intense în India, îți spune cum vede ea acum fericirea.
„Pentru a avea grijă de starea noastră de bine ceea ce eu recomand este să ne alocăm câteva minute zilnic, putem să folosim și uleiuri esențiale. Putem să facem meditații, respirații ajutându-ne de sunete, de apă care ne dă stare de relaxare mentală și fizică”, a declarat Aana Werczberger.
Chimic, știm că fericirea se traduce printr-un nivel ridicat de serotonină. Este acel sentiment când corpul tău pare neîncăpător pentru trăirile tale. Dar cum facem să atingem acest prag cât mai des? Ce e de făcut? Cum poți sărbători ziua Fericirii?
„Depinde în primul rând de capacitatea noastră de a oferi mici recompense în fiecare zi și, dacă urmăm recomandările marilor teoreticieni în domeniul psihologiei pozitive, ar trebui să pornim de la a ne împăca cu aspectele noastre din trecut și anume a ierta ceea ce poate fi ierta, pentru că, în felul acesta, putem să ne eliberăm de emoțiile negative”, a spus psihologul Ana Maria Cazan.