• Iile vechi din buticul Andreei te fac să îți creezi propria poveste, să vibrezi de feminitate.
  • O ie purtată de Adele, de inspirație din Mărginimea Sibiului, a costat aproape 5.000 de dolari.
  • Andreea dă ii pentru a fi iubite și încearcă să facă și combinații între porturile țărănești

Femeia în ie poate nu e cool, dar e adevărată. Porți ia atunci când vrei să intri în starea de ,,strong women”, matură și asumată. Asta îți spune, astăzi, de Ziua Universală a iei, Andreea Ciortea, o tânără antreprenor care dă viață portului tradițional românesc.

În magazinul din centrul Sibiului, Andreea nu doar vinde ii tradiționale și artizanale. Ea dă ii pentru a fi iubite și încearcă să facă și combinații între porturile țărănești, pentru un style-ing contemporan. O astfel de ținută este combinația dintre portul săsesc și cel oltenesc: fota vâlceană veche, țesută, este combinată perfect cu o cămașă săsească, țesută manual și brodată.

„Din punctul meu de vedere sunt adevărate opere de artă. Nu știu, asta m-a atras foarte mult la piesele de port țărănesc, pe lângă toată povestea de identitate și cred că nu e doar o identitate colectivă, ci e o poveste personală care ne așază pe drumul drept”, spune Andreea Ciortea.

Iile vechi din buticul Andreei te fac pe tine, femeia modernă, să îți creezi propria poveste, să vibrezi de feminitate.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„E o dragoste la prima vedere, îți spune ceva, e o continuare a poveștii. Ajunge să îți continue propria ta poveste, e o revenire la feminitate povestea de ie. Avem nevoie de vibrația feminină pentru că aduce blândețe, aduce răbdare și ni-l readuce pe a fi”, declară Andreea Ciortea.

Poți cumpăra o ie tradițională cu un preț care pornește de la 300 de lei și trece de o mie de euro, dar valoarea este inestimabilă.

„Mă gândesc că dacă sistemul nostru de vene este atât de mare, e o întreagă rețea încât cuprinzi de 4 ori pământul, câte împunsături de ac intră într-o ie”, mai spune Andreea.

O ie purtată de Adele, de inspirație din Mărginimea Sibiului, a costat aproape 5.000 de dolari. Nu trebuie să uiți nici de solistele trupei ABBA, care au purtat piese tradiționale de inspirație românească, în anii `70.