• Economia pierde 200 de milioane de euro pe zi din cauza pandemiei
  • În 2020, cifra de afaceri a companiilor din țară a scăzut cu 20% faţă de 2019
  • Retailerul de încălţăminte Benvenuti are 56 magazine fizice în țară

Economia are nevoie de salvare. O confirmă cifrele: PIB-ul a scăzut cu 5% anul trecut. Iar cifra de afaceri a companiilor este mai mică cu 20%.

Înainte de criză, vânzările companiilor din țară ajungeau la 1 miliard de euro pe zi. Și au scăzut la 800 de milioane de euro pe zi, potrivit Ziarului Financiar. Totul din cauza crizei provocate de coronavirus. Soluția: vaccinul.

Adrian Câzu, directorul de dezvoltare al retailerului de încălţăminte Benvenuti, abia așteaptă să se vaccineze. Spune că idealul ar fi să ajungem la 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Atunci, economia va putea reporni. Antreprenorul spune, însă, că autoritățile din România nu sunt pregătite logistic pentru acest număr.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Credem că vaccinarea va fi un element care în timp va reporni business-urile. Față de alte țări, vedem că la noi merge mai bine, dar față de așteptările populației și de așteptările mele merge cam încet. Aș urgenta cumva vaccinarea cadrelor didactice. Aș urgenta vaccinarea angajaților din retail. Cei care au contact zilnic cu clienții”, a spus Adrian Câzu, director dezvoltare şi retailt la Benvenuti.

Din cauza crizei, business-ul pe care îl conduce a înregistrat cel mai redus nivel al afacerilor de după 2013. A pierdut circa 44% din afacerile din 2019, pe partea de magazine fizice. Iar dacă afacerea nu era și în online, spune că toate cele 56 de magazine ar fi fost închise definitiv. Mai mult, anul trecut a fost nevoit să renunțe la 10% din angajați.