• Accelerarea vaccinării ar putea salva economia românească
  • România pierde zilnic circa 200 de milioane de euro
  • Cifra de afaceri a companiilor din România a scăzut cu 20% față de 2019

Afacerile din România pierd 200 de milioane euro în fiecare zi, din cauza pandemiei. Există o singură soluție pentru revenire. Vaccinarea în masă. La 100.000 de vaccinuri pe zi, ramuri ale economiei pot reveni la capacitate maximă.

„Cifra de afaceri a companiilor din România era înainte de criză, deci în 2019, de un miliard de euro și noi am estimat că business-ul a scăzut cam cu 20%”, spune Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

„Dacă statul, Guvernul ar investi 2 milioane de euro pe zi în vaccinare, deci asta înseamnă undeva la 700 de milioane de euro pe an, România ar câștiga, în două zile și-ar recupera toți banii”, a adăugat Cristian Hostiuc.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Vaccinul, oxigen pentru business-uri

Vaccinul este oxigen pentru mii de business-uri, o spun și cei care suferă în fiecare zi de aproape un an.

„Eu consider că vaccinul este unica posibilitate de relansare a business-urilor, cel puțin în domeniul în care activăm noi. Dacă tot business-ul, toți colegii din business-ul nostru ar fi vaccinați atunci și liniștea mea, cel puțin pe partea de griji pe care mi le fac pentru sănătatea lor și pentru sănătatea business-ului ar putea fi rezolvate”, spune Bogdan Sibinovici, proprietar Elite Gym.

„Am și trecut prin boală și și intenționez să mă vaccinez. Și eu, și familia, și o parte din angajați. Peste 50% doresc să se vaccineze. Nu cred că ar trebui să-i conving. Cred că toți își doresc să ne revenim la normal”, susține Radu Savopol, cofondator 5 to go.

„Credem că vaccinarea va fi un element care în timp va reporni business-urile. Față de alte țări vedem că la noi merge mai bine, dar față de așteptările populației și de așteptările mele merge cam încet. Aș urgenta cumva vaccinarea cadrelor didactice. Aș uregenta vaccinarea angajaților din retail. Cei care au contact zilnic cu clienții”, spune Adrian Câzu, director dezvoltare și retail, Benvenuti.