Agențiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor în 2021. Ajutorul de la stat zace în sertarele Guvernului

  • Agențiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor la anul
  • Cea mai vândută destinație externă a momentului este Egiptul
  • Reprezentanții din turism spun că au primit doar 5% din ajutorul de stat promis

2021 ar putea fi un an bun pentru turism. Revenirea poate ajunge la 30%, după un an dezastruos. Asta dacă numărul cazurilor va scădea.

Traian Bădulescu, specialist comunicare ANAT: „Vorbim de o scădere a cifrei de afaceri de cel puțin 70% în anul 2020 versus 2019 care ar putea fi luat drept an de referință, dar și de o paralizare complete a unor domenii, de exmplu a agențiilor specializate pe incoming și pe evenimente. Povestea aceea cu garantarea voucherelor compensatorii de către stat zace prin sertarele Guvernului și acum, la șase luni după promisiune.”

Momentan, cea mai bună destinație de sezon pe care o vând agențiile este Egiptul. Iar spre primăvară se vor adăuga Grecia și Turcia, și în cel mai bun caz, Spania și Italia.

Dan Goicea, vicepreședinte ANAT: „Am introdus diverse avantaje ale clienților care sunt din ce în ce mai speriați să facă rezervări, pentru că nu știu dacă într-o situație în care nu se mai poate călători și apar inopinat restricții, ei își vor primi banii înapoi.”