Airbnb plănuieşte să demareze procedurile de listare la Bursa din New York

Sursa foto: Profimedia
  • Debutul Airbnb pe Nasdaq va fi unul dintre cele mai mari din 2020
  • Compania plănuia luna trecută să atragă investiții de 3 miliarde de dolari
  • Gigantul a concendiat la sfârșitul primăverii aproximativ 1.900 de angajați

Compania de închirieri pe termen scurt Airbnb plănuieşte să demareze procedurile de listare la Bursa din New York, chiar dacă numărul de infecţii a crescut constant în Statele Unite, scrie Reuters.

Debutul pe Nasdaq va fi unul dintre cele mai mari din 2020 în ciuda faptului că numărul de închirieri a scăzut drastic pe măsură ce turiştii au fost forţaţi să practice distanţarea socială.

Preţul iniţial va fi afectat de condiţiile actuale, a declarat Airbnb. Compania plănuia luna trecută să atragă o rundă de investiţii de 3 miliarde de dolari, ceea ce ar fi rezultat într-o ofertă publică iniţială de 30 de miliarde de dolari.

Gigantul american a concediat la sfârşitul primăverii aproximativ 1.900 de angajaţi, adică 25% din forţa de muncă, reducând costurile de marketing şi strângând datorii de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC) a declarat că peste jumătate dintre joburile din industria turismului pot fi pierdute ca urmare a măsurilor impuse pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei.