• 200 de milioane de euro pe zi pierd businessurile din cauza restricțiilor
  • Cu 2 milioane de euro vaccinezi 100.000 de oameni
  • PIB-ul a scăzut cu 5 % în 2020


Grăbirea vaccinării ar putea salva la timp economia românească. Cifra de afaceri a companiilor a scăzut cu 20% în 2020 față de 2019. Mai mult, pierdem zilnic circa 200 de milioane de euro, din cauza unor motoare care nu funcționează la capacitatea maximă.

Bogdan Sibinovici este patronul unui lanț de săli de fitness.SALI DE SPORT
A înregistrat pierderi de aproximativ 70% anul trecut. Are 7 angajați și toți vor să se vaccineze. Pentru că sănătatea businessului depinde de sănătatea lor.

Bogdan Sibinovici, proprietar Elite Gym: Eu consider că vaccinul este unica posibilitate de relansare a businessurilor, cel puțin în domeniul în care activăm noi. Dacă tot businessul, toți colegii din businessul nostru ar fi vaccinați atunci și liniștea mea, cel puțin pe partea de griji pe care mi le fac pentru sănătatea lor și pentru sănătatea businessului ar putea fi rezolvate. A te vaccina este o stare de normalitate, ar trebui să fie o stare de normalitate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Și Radu Savopol, co-fondatorul unui lanț de cafenele, are încredere că vaccinul va readuce normalitatea în viețile noastre.

Radu Savopol, co-fondator 5 to go: Am și trecut prin boală și și intenționez să mă vaccinez. Și eu, și familia, și o parte din angajați. Peste 50% doresc să se vaccineze. Nu cred că ar trebui să-i conving. Cred că toți își doresc să ne revenim la normal.