Antreprenorii din București se pregătesc pentru redeschiderea restaurantelor. „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală”

  • Bucureștiul așteaptă redeschiderea restaurantelor
  • Bugetele din industria restaurantelor au scăzut cu 70%
  • Dumitru Luca: „Suntem încrezători că de data asta se vor redeschide şi vor rămâne deschise”

În București așteptăm dintr-un moment în altul deschiderea restaurantelor. E doar o formalitate, după ce incidența în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Patronii au pus mâna pe telefoane și și-au chemat angajatii, cei mai mulți aflați până acum în șomaj tehnic. Mesele, scaunele și bucătaria vor fi din nou ce au fost odată. Nu și încasările. Anul trecut bugetele din industria restaurantelor au scazut cu 70%. Pentru că Bucureștiul a intrat pe scenariul galben, restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%.

Alexandra Nițescu, general manager Zen Sushi: „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală, la toate restaurantel am aprovizionat stocurile şi aşteptăm să ne redeschidem sâmbătă. Am funcţionat în regim de takeaway cu câteva mese pe terasă.”

Dumitru Luca, preşedintele Asociația Națională a Agențiilor de Turism: „Sperăm, suntem încrezători că de data asta se vor redeschide şi vor rămâne deschise, pentru că nu ne mai putem juca aşa de-a alba neagra cu soarta atâtor mii de oameni angajaţi.”