• Un apartament din centrul Clujului costă 3.000 de euro pe metru pătrat
  • Peste 18.000 de apartamente se construiesc acum la Cluj
  • Din cauza cererii mari, dispar clădirile fostelor fabrici și apar blocuri și birouri

În ciuda pandemiei, piața imobiliară din Cluj-Napoca continuă să crească. Odată cu cererea, crește și oferta, iar clujenii au ajuns să compare orașul de pe Someș cu Dubai. Un metru pătrat într-un apartament nefinisat din centrul Clujului costă 3.000 de euro.

De ce sunt prețurile atât de mari?

Cererea mare face să crească prețul atât de mult, spun specialiștii. De exemplu, în momentul de față, la Cluj-Napoca sunt peste 18.000 de apartamente în șantier și tot nu e de ajuns. Practic, dipar clădirile fostelor fabrici și apar blocuri și birouri.

Cum s-a ajuns la comparația cu Dubai?

Un clujean revoltat de situație a făcut această comparație pe pagina lui de Facebook, iar postarea s-a viralizat. El a comparat un apartament dintr-un bloc nou din centrul orașului, care culmea are vedere spre Cimitirul Central din Cluj, cu un apartament din complexul rezidențial West Bay Tower Downtown din Dubai cu vedere spre celebrul turn Burj Khalifa. Concluzia este că apartamentul din Cluj costă 3.000 de euro pe metru pătrat nefinisat, iar cel din Dubai costă 3.500 de euro pe metru pătrat, ultra finisat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...