• Apartamentele s-au scumpit cu 1,2% în noiembrie
  • Campionul scumpirilor este București

Tot aștepți să scadă prețurile apartamentelor. În loc de asta, în ciuda crizei, prețurile cresc. Astfel, apartamantele s-au scumpit cu 1,2% în luna noiembrie, după majorarea de 2,4% din octombrie.

Cele mai mari creșteri de preț sunt în București, unde plătești cu 4 procente mai mult pentru o locuință nouă, față de media țării.

Cristian Maier este artist și are un apartament de trei camere în Capitală, pe care vrea să îl vândă. Nu vrea să lase la preț, pentru că cerere există din plin.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Cristian Maier, client: „Eu l-am pus în jur de 15 noiembrie, cam așa, și am avut deja ceva vizionări, am avut deja ceva oferte.“

Dacă reușește să-și vândă locuința, Cristian are de gând să-și cumpere alta, în Timișoara. Spune că prețul nu este atât de important. Este o investiție bună, oricât ar costa.

Cristian Maier, client: „Timișoara eu cred că în doi-trei ani va ajunge la nivelul Clujului, care momentan e mai scump decât Bucureștiul la imobiliare. Au autostradă, te duci lejer de acolo până unde vrei tu.“

Ramona Mahu este agent imobiliar. Îți spune că ea simte o cerere chiar mai ridicată în acest an, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. În plus, clienții sunt mai hotărâți.

Ramona Mahu, agent imobiliar: „A fost o cerere destul de mare pe sfârșit de an. Chiar în toamnă am simțit bine o cerere crescută. Cumpărătorii au sesizat că este o creștere și cu toate astea intenția lor de cumpărare rămâne pentru că sunt hotărâți.“