Partaj după mariaj. Bill Gates i-a transferat Melindei o avere când au anunțat divorțul

Sursa foto: Profimedia
  • Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în urmă cu două zile
  • În aceeași zi, o firmă controlată de Bill Gates i-a transferat Melindei acțiuni în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari
  • Cei doi vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates

După ce și-au anunțat divorțul, au apărut ipoteze precum Bill și Melinda Gates pregăteau despărțirea de mai mult timp. Mai exact, aceștia ar fi anticipat de aproximativ un an partajul, întocmind deja actele necesare separării bunurilor.

Totuși, a ieșit la iveală un detaliu important: o firmă controlată de Bill Gates ar fi transferat acțiuni în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari către Melinda Gates, chiar în ziua în care aceștia au anunțat că drumurile lor se vor separa, informează Wall Street Journal.

Mai precis, Cascade Investment ar fi transferat în conturile Melindei peste 14 milioane de acțiuni în Canadian National Railway și aproape 3 milioane de acțiuni în AutoNation. Când s-a efectuat transferul, acțiunile din Canadian National Railway valorau aproximativ 1,53 de miliarde de dolari, iar cele în AutoNation în jur de „doar” 310 milioane de dolari. Cascade Investment ar controla o mare parte din averea de 130 de miliarde dolari a fondatorului Microsoft.

În total, Melinda Gates a dobândit, în ziua divorțului, peste 3% din acțiunile AutoNation și peste 2% din Canadian National Railway.

Melinda Gates a anunțat că, deși cei doi divorțează, ei vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates, o organizație non-profit care a donat din 1994 și până în prezent peste 36 de miliarde de dolari. „Continuăm să împărtășim încrederea în acea misiune”, a spus Melinda, născută French.